Werkwijze Babycoach

De eerste afspraak die wij samen maken vindt altijd plaats bij jullie thuis. Door de dagelijkse omgeving van jullie baby te kunnen zien kan ik een volledig beeld van de situatie te krijgen en is jullie baby in zijn vertrouwde omgeving.

Dit eerste Babycoach bezoek zal ongeveer zo’n 1,5 uur duren. In deze tijd kan ik uitgebreid naar jullie verhaal luisteren, zal ik naar jullie baby kijken, zijn omgeving en bespreken we de vragenlijst die jullie vooraf ingevuld hebben. Samen onderzoeken we de behoeften van jullie baby: Wat wilt jullie baby vertellen? Als jullie de behoeften hebben kan ik meekijken op het moment wanneer het probleem zich voordoet.

De eerste stap die we maken na het bespreken van jullie verhaal, is het vinden van de oorzaak van het probleem. Baby’s praten niet in onze ‘grote mensen taal’. Wanneer een baby iets aan ons wilt vertellen of een behoefte heeft, communiceert hij met zijn lichaam & signalen.

Samen zullen we d.m.v. de signalen en jullie verhaal onderzoeken wat jullie baby nodig heeft, welke behoeften jullie baby laat zien en geef ik in een tweede consult mee wat voor passende reactie jullie hierop kunnen geven. We gaan ervoor zorgen dat jullie je baby nog beter leren begrijpen en weer in verbinding komen met jullie kleintje.

In het tweede consult bespreken we uitgebreid waar de oorzaak bij jullie baby vandaan komt en wat jullie baby eigenlijk probeert te vertellen. Door inzicht te krijgen in de situatie leer je je baby beter begrijpen en aanvoelen en dat is nou net ons doel: Vinden & Verbinden! Om bij de behoeften van jullie baby aan te sluiten geef ik jullie aansluitende informatie, praktische pedagogische tips of adviezen die bij jullie gevoel en baby aansluiten. Indien nodig verwijs ik jullie door naar een gespecialiseerde hulpverlener die jullie op medisch gebied verder zou kunnen helpen.

Ook breng ik in het tweede bezoek materialen mee die ondersteuning kunnen bieden voor jullie en jullie baby. Deze materialen o.a. een draagdoek, hangmat, inbakerdoek kunnen ingezet worden als ondersteuning bij het gegeven advies. Ik breng de materialen mee om jullie kennis te laten maken en geef de mogelijkheid tot huren of kopen hiervan waarin jullie vrij zijn.

Na een week neem ik contact met jullie op om te bespreken of de geboden adviezen geholpen hebben. Afhankelijk van jullie wensen kan er een telefonische of persoonlijke vervolgafspraak gemaakt worden om verdere aanvullingen te geven en jullie te ondersteunen waar nodig. Meestal zijn zo’n 2 à 3 afspraken voldoende om ouders weer op weg te helpen. Naast Babycoachconsulten bied ik ook Draagdoekconsulten aan.

Meer weten over Babyliefs Babycoach?

Klik hier!